Jos viesti ei näy hyvin, klikkaa tästä

Uniko-Isännöintipalvelut Oy kasvoi yrityskaupan myötä yhdeksi johtavista alan yrityksistä Varsinais-Suomessa

Toimitusjohtaja Pauli Ratu kertoo että Unikon tavoitteena on kasvaa edelleen sekä organisaationa että yrityskaupoilla. Tavoitteena on olla alan suurin yritys viiden vuoden periodilla Varsinais-Suomessa.

Uniko-Isännöintipalvelut Oy sai uuden strategisen kumppanin yrityskaupan myötä toukokuussa 2020. Samalla yhtiö osti Isännöinti Sajor Oy:n osakekannan. Yritysjärjestelyssä Unikosta tuli Varsinais-Suomen yksi johtavista alan yrityksistä. Yhtiö isännöi noin 260:tä asunto- ja kiinteistöosakeyhtiötä 15 kunnassa.

- Lähdimme etsimään strategista kumppania, joka mahdollistaisi yrityksen kasvun. Isot yhtiöt olivat halukkaita ostamaan liiketoimintamme, mutta emme halunneet myydä, koska halusimme brändimme jatkuvan. Paletti ei ollut kaikkein helpoin, mutta neuvottelut saatiin kuitenkin hyvässä hengessä maaliin, vaikka korona toi oman lisänsä niihin. Lopulta löytyi saman näyn omaava hyvä kumppani ja kaupat syntyivät, kertoo Unikon toimitusjohtaja Pauli Ratu.

Uuden ajan isännöintitalo

Unikon toimipisteet sijaitsevat Turussa, Naantalissa, Kaarinassa ja Mynämäellä. Yhtiön peruspilareita ovat luotettavuus, vastuullisuus, asiakaslähtöisyys ja ammattitaito. Tarkoituksena on tehdä isännöintikokemuksesta mahdollisimman läpinäkyvää.

- Perinteisillä isännöintitoimistoilla asiat kulkevat vielä paperilla. Unikossa suurimman osan asioista voi hoitaa verkossa. Asiakkaamme voivat esimerkiksi katsoa internetistä mihin rahat on käytetty vastikkeiden tai korjausten osalta. Tiedot kulkevat reaaliajassa ja näin on päästy eroon perinteisten toimistojen kankeudesta, kertoo Ratu.

Yritysvälittäjänä Suomen Yritysmyynti Oy

Ratu kertoo, että Suomen Yritysmyynti oli tuttu jo edellisistä yrityskaupoista ja siksi luonteva valinta välittäjäksi.

- Olemme äärimmäisen tyytyväisiä. Kaikki sujui hyvin. Suomen Yritysmyynnillä on merkittävä kontaktiverkosto, jota kautta sopiva ostaja löytyi.

- Luottamus välittäjään on tärkeä asia. Itsenäisesti myyminen ei olisi onnistunut jo pelkästään siksi että emme halunneet kauppaneuvottelujen vuotavan. Välittäjä tekee salassapitosopimukset osapuolien välille. Suomen Yritysmyynti on ihan oikea kumppani, jota käytämme jatkossakin.

Kasvua edelleen sekä yhä parempi palvelu

Ratu kertoo, että Unikon tavoitteena on kasvaa edelleen sekä organisaationa että yrityskaupoilla.

- Tavoitteemme on olla alan suurin yritys Varsinais-Suomessa viiden vuoden periodilla. Haluamme myös jatkaa sähköisten palveluiden ja läpinäkyvyyden kehittämistä. Isännöinti ja ensiluokkainen asiakaspalvelu pitää tuoda 2020-luvulle.

Unikon verkkosivut: www.uniko.fi


 

Toimitusjohtajan blogi: Yritysostajat eivät ole hävinneet markkinoilta

Suomen Yritysmyynnin toimitusjohtaja Jarmo Pakarinen kirjoittaa blogissaan että raha etsii edelleen tuottoa ja koronasta selvinneiden yritysten kysyntä on hyvä.

Business Suomessa on siis jälleen palautumassa kun olemme siirtyneet tilanteeseen jossa rajoituksia on alettu purkamaan. Ja ennen kaikkea siksi koska valmiuslain käyttö jolla yhteiskunnan toimintoja on pysäytetty on kumottu. Toivo paremmasta on siis muuttumassa todellisuudeksi kun rajoja avataan ja ihmisten liikkuminen ei ole enää rajoitettua. Pelkistä videoneuvotteluista on siirrytty jälleen tapaamisiin kasvotusten.

Kysyntä edelleen hyvä

Koronan vaikutus yrityskaupassa on näkynyt erityisesti yrityksen myyjien epäröintinä. Yrityksen myynnin aloittaminen tällaisessa tilanteessa on varmasti pohdituttanut monia ja mieleen on tullut ensimmäisenä markkinatilanteen vaikutus yrityksen hinnoitteluun ja ostajien löytymiseen.

Tilanne on kuitenkin todellisuudessa se, että kysyntä niiden yritysten kohdalla, joiden toiminta ei ole merkittävästi kärsinyt koronan vaikutuksista on edelleen hyvä. Vaikutusta tilanteella on ollut lähinnä sellaisille yrityksille joiden liiketoiminta on koronasta merkittävästi kärsinyt.

Menestyvän yrityksen arvo on pysynyt

Ostajat ovat markkinoilla etsimässä hyviä yrityksiä aivan samalla tavalla kuin ennen. Voisi jopa sanoa, että kiinnostus niitä yrityksiä kohtaan jotka tämän myrskyn ovat kestäneet on erityisen hyvä. Raha etsii siis edelleen tuottoa ja sitä on markkinoilla yritysostoihin. Voisi jopa ajatella, että moni kiinteistösijoittaja on kääntänyt katseensa yrityselämän puoleen ja menestyvän suomalaisen PK-yrityksen arvo sijoittajien mielessä on kasvanut.

Viestimme on siis, että yrityksen ostajat ovat liikkeellä. Yksityiset, yritykset ja sijoittajat etsivät hyviä ostettavia yrityksiä. Rahoittajat ovat mukana ja erityisesti Finnveran rooli on entistä vahvempi, joka edesauttaa monia hankkeita. Kauppaa siis halutaan tehdä, joten yrityksen omistajana voit edelleen tarttua tilaisuuteen ja toteuttaa onnistuneen yrityskaupan.

Jarmo Pakarinen
Toimitusjohtaja
Suomen Yritysmyynti Oy

Harkitsetko yrityksen myymistä tai ostoa? Autamme sinua kaikissa yrityskauppaan liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä!

Yrityskauppaa tehdään vilkkaasti ja monet henkilö- ja yritysasiakkaamme etsivät sopivaa yritystä. Soita tai tule keskustelemaan yrityksesi myynnistä!

Suomen Yritysmyynti Oy on valtakunnallisesti toimiva yrityskaupan ammattilainen. Tarjoamme käyttöösi vankan ammattitaidon, vuosien kokemuksen ja markkinatuntemuksen.

*****

Helsinki | Pääkonttori
Kaisaniemenkatu 3 B, 6 krs
00100 HELSINKI
Puh 0207 421150
info@suomenyritysmyynti.fi
www.suomenyritysmyynti.fi

     

Osoitelähde: Suomen Yritysmyynti Oy:n markkinointi- ja asiakasrekisteri